Volkswagen

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Volkswagen Lupo ) Lupo 1.0 mpi, 2000 rok. Falujace obroty, brak reakcji na gaz



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum VOLKSWAGEN Forum Strona Główna -> ( Volkswagen Lupo ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szramasek

Czytelnik



Dołączył: 14 Lip 2018
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Iława
Posiadane auto: Lupo, 1.0, 2000
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 14 Lip 2018, 14:30
Temat postu:

Lupo 1.0 mpi, 2000 rok. Falujace obroty, brak reakcji na gaz


Witam, wczoraj pojawił mi się owy problem, mianowicie próbujac ruszyć samochodem po wycofaniu samochód mi zgasł, pomyślałem, że dodałem za mało gazu i czynność powtórzyłem 3 krotnie za każdym razem dodając coraz więcej gazu, w końcu ruszyłem obroty robimy dobiły do 3000 i spadły do okolo 500 po czym samochód przestał reagować na pedał gazu, uruchomiłem go ponownie i sytuacja się powtórzyła, uruchomiłem go jeszcze raz przegazowalem do 5000-5500 obrotow i samochód zaczął jechać "w miarę normalnie" (był osłabiony, brakowalo mu mocy). Dostałem znać, że mogą być przebicia na kablach i takie cyrki mogą się dziać, zwłaszcza że był to deszczowy dzień i myślałem że wilgoć może mieć jakiś wpływ, wymieniłem przewody i świece i cała resztę dnia przejeździem bez problemu (już nie padało). Dziś cala noc padało, zawiozlem rano dziewczyne do pracy i wszystko było OK, jak miałem wracać już do domu, samochód pokazał mi kontrolki epc i check i przestał reagowac na gaz, wróciłem na holu, pod domem przegazowalem do 6000 obrotów, samochod wyrównał obroty do 1000 i zaczął działać normalnie, odpaliłem go ze 3 razy dla pewności jeszcze i znowu zaczęły falowac mu obroty. Sprawdziłem sterownik, ale na 99% to też nie jego wina, wtyczki ok, w dobrym stanie. Podlaczylem VAG'a i wyskoczył błąd czujnika polozenia przepustnicy, zadzwoniłem do miejscowego handlarza częściami z zapytaniem czy ma przepustnice na sprzedaż, powiedział, że to nie wina przepustnicy i za 300 zł mi to naprawi, wiem że to jest miglanc i lubi naciągnąć klienta, dlatego zapytam się was co może być przyczyną takiego zachowania auta. Dodam, że w poniedziałek chciałem tym autem wyjechać na urlop dlatego każda godzina jest dla mnie na miarę zlota. Z góry dziękuję za pomoc
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum VOLKSWAGEN Forum Strona Główna -> ( Volkswagen Lupo ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Volkswagen Lupo »

Opinie o samochodach Volkswagen Lupo - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Volkswagen Lupo ) Porady, problemy techniczne


Volkswagen

Golf

9 500

2000r.

250 000 km

pomorskie

Volkswagen

Golf

17 500

2006r.

160 000 km

małopolskie

Volkswagen

Phaeton

33 000

2004r.

210 000 km

pomorskie

Volkswagen

Bora

5 900

1999r.

226 000 km

wielkopolskie

Volkswagen

Polo

9 900

2007r.

158 000 km

małopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: Forum VW Polo Squad   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2018 Created by idealneT and OM System